Big Bay House

The Big Bay house is a modern interpretation of the ‘courtyard’ house in an urban context. The design is executed according to the Big Bay Design Guidelines, which strives to create houses accumulated by a number of smaller ‘blocks’ creating the larger house. A courtyard connects several spaces linking to the swimming pool, which is protected from the predominantly south eastern winds. The house is situated in a green belt and thus a lush indigenous garden has been incorporated in the design , making for a considerate impact on the surrounds of the environment.

Layout: the house consists of two main levels each with sub levels to accommodate the sloping site and views towards the East. The main living, entertainment and service areas are located on the ground floor, and the bedrooms and a pyjama lounge are located on the first floor.

Recent Work